LARDAL KANTORI – et mangfoldig kor

LARDAL KANTORI ble etablert i okt. 2001. Vi er et blandet kor på 39 medlemmer og har fortsatt god plass til både kvinner og menn i alle aldre. Koret øver hver torsdag kveld i den stemningsfulle Klokkergården som ligger på en høyde i vakre Lågendalen.

Fra vi debuterte i Kroken kapell i nov. 2001, har vi sunget alt fra norske folketoner til Händels Messias og Saint-Säens Juleoratorium og konsert sammen med Lardal musikkorps med Beatles-repertoar, sanger fra musikaler og nå øver vi inn temaer fra film-musikk til vårens konsert.

Korets medlemmer har en variert bakgrunn innen musikk og korsang og vi har ingen spesielle opptakskriterier. Alle er velkommen til å delta! Aktivitetsnivået varierer og aktiviteten burde være overkommelig for de aller fleste.

Siden 2003 har vi årlig blitt invitert til å åpne julemarkedet i byen Great Yarmouth ved kysten i England og sunget oss varme på norske julesanger i den enorme St. Nicholas Minster. De to siste årene har vi også holdt konsert i den vakre kirken i Bergh Apton etter “Afternoon tea” i private hjem. Englandsturen er en unik og inspirerende opplevelse som har hatt stor betydning for hva LARDAL KANTORI er i dag. Årets tur til Great Yarmouth er 19. – 23. november 2015. Her er en video fra noen konsertene i fjor:

Annethvert år arrangerer vi korseminar med korguruen Per Oddvar Hildre (Prots). Hildeseminaret er en skikkelig vitamininnsprøyting, veldig lærerikt og med masse sangteknikk. Forrige Hildreseminar ble avholdt  24. – 26. april 2015, sammen med YTRE SULØEN JASSENSEMBLE og solist Birgitte Grytten Velsvik.

Lardal Kantori øver i Klokkergården i Svarstad, torsdager kl. 18.30-21.00. Sang er en hobby som gir livsglede og livskvalitet – det viser forskning. Å synge gir også bedre helse, økt energi og et lysere sinn. Vær velkommen!