Fantastisk tur til England for 15. år på rad! Husk julekonsert i Svarstad kirke 10. des.

IMG_6141 Roar Engelberg LiI år var det 15. gang Lardal kantori reiste på tur til England for å holde konserter og delta på åpning og avslutning av julemarkedet i byen Great Yarmouth i Norfolk. En vakker kystby med lange sildefiske-tradisjoner, en fortid som byen og dets borgere bærer preg av. Vi er stolte av å kunne være ambassadører for Norge og Lardal blant disse menneskene som tar så varmt imot oss år etter år. Det er ganske unikt for et amatør-kor i en liten bygd innerst i Vestfold.

Fredag morgen blir vi hentet av et lite bytog og under veis plukker vi opp borgermesteren og hennes følge der vi blir mottatt med stor jubel gjennom byens sentrum mot St. Nicolas Minster der vi synger noen norske julesanger og borgermesteren åpner julemarkedet inne i kirken som er fylt opp med håndlagede julevarer. Mye å velge i og mange av de som holder stand har kledd seg ut i morsomme drakter med jul som tema.IMG_6032 Li

Før avgang ved hotellet vårt som lå rett ved stranden.

IMG_6030 Li

Mange stramme og glade Lardal kantori medlemmer. For en gjeng!

IMG_6029 Li

Vi har medlemmer med forskjellig bakgrunn, men sangen og gleden for musikk har vi felles.

IMG_6034 Li

Dirigenten, Kjell Håkestad, Kristin Hveem og Linda Nilsen. Vi stiller i bunader til stor begeistring og vi får mange spørsmål og bakgrunn og hvorfor vi har forskjellige drakter.

IMG_6037 Li

Borgermester, Kerry Robinson-Payne, i midten, flankert av hennes følge.

IMG_6039 Li

Her er vi fremme ved St. Nicolas Minster og alle er spente.

IMG_6050 Li

På vei inn i kirken. Else Marie Klever er førstereis-dame. Komponisten John Farmer tar oss vamt imot. Han har skrevet flere sanger til Lardal kantori og den siste fikk vi 3 uker før avreise til England, men vi rakk å øve den inn og urfremføre «LISTEN FOR THE CAMELS»

IMG_6054 LI

Trond Sjulstad, Terje Thingelstad til venstre. Marit Grytnes Omholt, Ragnhild Sem og Brita Lisether i bunad. Vi har ofte med oss «turister» og vi ser to i bakgrunnen her.

IMG_6063 Li

Flere barnekor er også med på åpningen av julemarkedet.

IMG_6066 Li

Flere barnekor venter.

IMG_6074 Li

St. Nicolas Minster er et vakkert og stort kirkebygg som stod ferdig i 1202. Kirken ble bombet under 2. Verdenskrig men renovert og står i all sin prakt omkranset av en enorm park med mange gamle gravplasser.

IMG_6083. Li

Neste post på programmet er å synge på en utescene på torget midt i sentrum.

IMG_6091 Li

Så bar det videre til åpning av en utendørs skøytebane midt i gågaten.

IMG_6089 Li

Isdronningen var også med.

IMG_6093 Li

IMG_6099 Li

Klokken 16.00 samme dag er bussen klar til å frakte oss på den første store konserten, i lille Bergh Apton. Det er 5. året vi holder konsert her. På bildet ser vi vakre Lillan Slåtta Guttormsen fra Kongsberg.

IMG_6103 Li

Flere superstjerner på den røde løperen, Kirsten Håkestad, Turid Åsheim og Ragnhild Sem.

IMG_6104

Marit Grytnes Omholt er også ny som kormedlem men var med som turist i 2016 sammen med ordfører Knut Olav Omholt. Tett bak ser vi Anne Marie Lofstad som er sekretær i styret og holder orden på mye i Lardal kantori. Så følger Brita Lisether og Aud Solberg Fagerholt, begge fra Larvik.

IMG_6106 Li

Else Engelstad har vært med i Lardal kantori siden starten i 2002 og pleier å komme hjem med nye Elvis Presley effekter hvert år. Iselin M. Ringstad synger de høyeste, nydelige tonene og er meget stødig sopran!

IMG_6107 Li

Per Erik Prydz ble hentet inn fra Sandefjord, men har funnet kjærligheten i Lardal og flyttet opp til oss. Per Erik har i tillegg til å ha en flott bass-stemme, et stort talent og anlegg for å se det humoristiske i mange situasjoner og han deler ofte sine betraktninger med oss til stor glede for oss alle.

IMG_6113 Li

Fra konserten med fullsatt kirke i Bergh Apton som var så vakkert pyntet med fugler i papir etter et bryllup i sommer.

IMG_6120 Li

Anne Marie, Brita, Marit, Linda og Else. I pausen blir det servert vin, det er en hyggelig og uvant gest for oss nordmenn.

Lardal kantori - Great Yarmouth 26.11.2017 Li

Lardal kantori i St. Nicolas Minster.

IMG_6141 Roar Engelberg Li

Roar Engelberg var med som solist på panfløyte i år. Han tryllet frem vakre toner stil stor glede for oss og publikum.

IMG_6136 Li

Fra oppvarmingen før siste opptreden i år, søndag 26. november. Nå er vi ganske slitne men skal lade opp til festmiddagen samme kveld.

IMG_6094 Li

Morgenstemning fra Great Yarmouths vakre kystlinje.

 

 

Legg inn en kommentar