Strålende dager for Lardal kantori i Great Yarmouth og lille Bergh Apton, England

Årets Englandsturné ble virkelig nok en suksess. Vi blir tatt imot som stjerner og nesten kongelige. Er det noe engelskmenn er gode på så er det pomp og prakt og vi sklir fint inn ikledd i norske bunader. Det er 16. året Lardal kantori reiser til feriebyen Great Yarmouth på østkysten av England for å åpne og avslutte julemarkedet som holdes i St. Nicholas’ Church og ute på markedsplassen midt i sentrum. Vi hadde gleden av å ha med oss varaordfører i Larvik kommune, Olav Nordheim som viste stor entusiasme over arrangementet. Han holdt flere taler og inviterte alle som var publikum i St. Nicholas’ Church til å komme til Larvik.

 

Som eksterne solister hadde vi med oss i år studenter ved Barratt Due musikkinstitutt, Sakarias Fredriksen Tranvåg og Filip Natanael Håkestad, begge er barytonsangere.

 

Fredag 30. november holdt vi for 7. året på rad kveldskonsert i landsbyen Bergh Apton som ligger 11 km sør-øst for Norwich. Lørdag kveld var det tradisjonen tro  kveldskonsert i den mektige katedralen St. Nicholas’ Church.

 

I tillegg synger vi omtrent overalt, i butikker, på markedet, i Den katolske kirken, på rådhuset, på hotell og hvor vi måtte finne det for godt. En skikkelig energibombe blir dette for oss år etter år. Og vi elsker det!

Her er vi foreviget i trappen på Great Yarmouth Town Hall (rådhuset). Ordføreren, Mary Coleman og hennes mann, Barry Coleman i front.

Sakarias Fredriksen Tranvåg og Filip Natanael Håkestad. Fra opptredenen ved avslutningen av julemarkedet i St. Nicholas’ Church søndag ettermiddag.Årets opptog som gikk gjennom sentrum av Great Yarmouth. Santa Claus ledet an.

Hvert år blir vi kjørt gjennom sentrumsgatene i julepyntet by-tog. Veldig stas. Her har vi ankommet St. Nicholas’ Church og skal inn for å delta i den offisielle åpningen av julemarkedet (Christmas Fayre)

St Nicholas’ Church er den eldste bygningen i Great Yarmouth og et landemerke. Kirken ble bombet og nesten totalt ødelagt av brann under 2. verdenskrig. Kirken ble bygget opp igjen i 1961.

Litt slitne men glade sangere etter en maratonhelg med opptredener og representasjoner.

Publikum får utdelt teksten på julesangen, O jul med din glede, og deltar med stor iver.

Filip Natanael Håkestad varmer opp før konserten i St. Nicholas’ Church lørdag kveld.

Vi synger også under avslutningen av julemarkedet. En mektig og vakker kirke å synge i. Det er jo en ære at vi blir invitert hvert år hit. Foto: Olav Nordheim

Per Erik Prydz i staselig Vestfoldbunad sammen med en av deltageren på julemarkedet i St. Nicholas’ Church. Det er mange som selger juleartikler, godsaker, hjemmelagede klær og annet fra egne stands og hvert år kåres en person som har beste antrekk av de som har salgsstand.

Ordføreren, Mary Coleman, varaordfører for Larvik kommune, Olav Nordheim og norskættede Kerry Robinson Payne.

Fra mottagelsen på rådhuset. Vi blir servert mat og drikke overalt, vertskapet er fantastiske med oss. Til våren kommer ordføreren på besøk til oss i Norge. Da får vi gjengjeldt noe av gjestfriheten.

Else Engelstad og Else Solberg foran St. Nicholas’ Church. Foto: Olav Nordheim

Legg inn en kommentar