Tanker om kor i en vinterferie

Snart er det torsdag, men vinterferie. For meg er det et veldig godt tegn at jeg gjerne skulle hatt øvelse. For øyeblikket oppleves Lardal kantori som noe veldig positivt.

Et meget nyttig seminar hadde vi sist torsdag. Jeg håper alle fikk et innblikk i sangens mange hemmeligheter, slik at vi framstår som et enda bedre kor når vi møtes over ferien.Hvis hver og en av dere fikk med seg litt ny kunnskap og klarer å bruke det til korets beste, tar noen lange steg framover når det gjelder kvalitet.

For tiden holder vi på med sanger som ikke er av det helt enkle slaget. Ave Maris Stella og Deep River krever begge sitt, men vi er absolutt i stand til å fikse dem begge; på en veldig bra måte, tror jeg.Vi har løftet oss mye kvalitetsmessig det siste året. La oss fortsette med det. Dermed er det ikke sagt at vi ikke skal kunne synge enkle ting. Det er deilig med noen sanglige pusterom inni mellom alt det store.

Den positive vinden som blåser over oss nå, må vi prøve å dra nytte av. Vi har mange spennende ting å se fram i mot, CD-innspilling, bli fulgt gjennom året av NRK-fjernsynet, og ikke minst den tiende turen til England. Dette er hendelser som ikke blir alle kor til del. Nå gjelder det oss!En utfordring er vi ennå ikke i mål med: Rekruttering av flere mannlige sangere. Akkurat nå er vel behovet størst i bass-rekka.

Det må da være mulig å knekke den nøtta? Men helt enkelt er det ikke! Vi får prøve å bruke alt det positive for alt det er verdt og se om ikke det kan hjelpe oss med nøtteknekkingen!Snart er det årsmøte. Der blir det lagt fram mange gode ord og tall. La oss bruke årsmøtet

Jeg gleder meg til neste gang vi samles! til å være positive og kreative i fellesskap! Selv om vi seiler på ei positiv bølge, er det likevel vi som skaper vår egen framtid. Med andre ord: Hvordan veien blir videre er opp til oss!

 

av Kjell Håkestad

 

 

2 tanker om “Tanker om kor i en vinterferie

Legg inn en kommentar