Great Yarmouth 2012, dag 1

Vi ankom The Star Hotel, Great Yarmouth torsdag kveld (29/11) i 19.30-tiden, ca 1,5 time forsinket. Grunnen til dette var at vi kom midt oppi ettermiddagsrushen ut av London og en bilulykke. Det var mange som var glade da vi kom frem, etter 13 timer på reise. The Star Hotel var som før, og vi fikk god middag. Heldigvis hadde vi ingenting på programmet denne kvelden.
 Fredag 30.11: 

Vi møttes i lobbyen på hotellet kl 09.30 for å varme opp bittelitt og gå igjennom et par sanger før vi skulle videre til St. Nicholas Minster. kl 09.45 ble vi hentet av Great Yarmouth city train, som skulle ta oss til kirken. Det var to søte små tog, a la «Bøkedampen» i Larvik, med både åpne og lukkede vogner. Da vi stod og ventet for å komme inn på toget, kom det en engelsk skoleklasse gående forbi. En av gutten så på oss og utbrøt: «There’s hundreds of them!!» Han hadde tydeligvis ikke sett så mange bunadskledde på en gang.

Kl 10.00 var vi klare i kirken for å delta på åpningen av julemarkedet «The Chrismas Fayre». Vi sang et par sanger, og etterpå hadde vi fri frem til kl 15.00. Noen benyttet seg av sjansen til å gå i Great Yarmouths gater for å shoppe litt, andre slappet av på hotellet.

kl 15.00 kom det en buss og hentet både kor og «pårørende» til konsert i den lille landsbyen Bergh Apton. Vi var blitt invitert dit for å holde julekonsert i kirken deres, men først skulle vi hjem på «Afternoon tea» hos 17 ulike vertsfamilier. Koret var blitt delt opp i små grupper, og ble hentet av hver sin familie ved menighetshuset «Bergh Apton Village Hall». Vi hadde ca 2,5 timer hos familiene. Det var litt av hvert som ble servert; noen fikk full middag, mens andre fikk scones, sandwhices, kaker, te og kaffe. De fleste opplevde dette som svært hyggelig! Nye vennskapsbånd ble knyttet.


Kl 19.00 Var det klart for konsert i kirken St. Peter & St. Paul. Det var et «sjansespill», for vi ante ikke hvordan kirken ville være å synge i. Det viste seg å være et helt fantastisk rom der det var lett å synge, med en flott akustikk! Opplevelsen ble helt utrolig, og tilhørerne var begeistret. Koret gjorde en fabelaktig konsert, og solistene våre; Bernt Ola, Filip Natanael og Kathrine fikk også gode tilbakemeldinger. Det var mange blant publikum som tørket tårer da vi var ferdige med siste nummer som var «Pilgrimsvelsignelsen». Denne sangen er en kjent tekst i dette området, men nå tonesatt av dirigenten vår, Kjell Håkestad. Det var en oppstemt gjeng som dro tilbake til hotellet denne kvelden.

2 tanker om “Great Yarmouth 2012, dag 1

  1. Her var det mange store øyeblikk for oss og ikke minst for publikum. neste år blir nok denne kirka fort full av tilhørere. det var jo fullt i år også.

Legg inn en kommentar