Great Yarmouth 2012, dag 2

Lørdag 01.12:

Vi hadde store deler av denne dagen til fri disposisjon, helt frem til kl 17.00. De fleste av korets medlemmer benyttet tiden til å gå rundt i byen og se seg om – og mange av oss var selvfølgelig på shopping. Svært mange av korets kvinnelige sangere brukte mye tid i skobutikken «Clarks», og ofte havner mer enn ETT par sko i kofferten med hjem…!

Inne i St. Nicholas Minster er det fullt av ulike boder der man kan kjøpe forskjellige ting som julepynt, smykker, bilder mm. Det er svært kjølig der inne, da kirken er stor og dørene står åpne hele dagen. I bygget ved siden av kirken, står det nordmenn og selger strikkede luer, votter, brunost, vafler og prim, i tillegg til lokale folk som selger lodd og har en liten kafé. Ellers i byen er det store telt der man kan få kjøpt alt fra sokker til varmmat, så det er en del å kikke på – og ikke minst; VELDIG ulikt fra her hjemme! På gjerdet foran kirken står det en stor plakat med korets navn på – når vi skal synge konsert.

Kl 17 skulle vi altså møte i kirken for å øve. Arrangørene fortalte at de hadde forhåndssolgt en del billetter til konserten, som skulle begynne kl 19.30. Vi øvde en times tid før dirigenten var fornøyd, og da var det bare å vente på at folk skulle ta plass i kirken. Vi hadde fått en av de «pårørende» til å selge cder for oss ved inngangen.

Vi hadde over 200 tilhørere på denne konserten, og det måtte settes opp ekstra stoler helt bakerst til de siste som kom. Et ektepar som kom for å høre oss for n’te gang, reiser helt fra Portsmouth som er 16 mil unna! Flere kommer på konserten vår år etter år, og noen har hørt oss helt siden solisten vår, Filip, var liten gutt og sang sopran…

Borgermesteren i Great Yarmouth satt på første rad i kirken sammen med vår egen ordfører Liv Grinde. Hun hadde med gave til alle medlemmene i koret. Mannfolka fikk slips og damene fikk halstørkler med Great Yarmouth Borough Council sitt emblem på.

Etter konserten ble det, tradisjon tro, servering av sandwiches, småkaker, snacks, vin, kaffe og te. Koret hadde avtalt med en lokal restaurant/pub at vi skulle komme dit etter konserten og synge et par sanger. Vi besøkte Quayside Plaza som er en portugisisk restaurant nede ved sjøen. Stedet er ikke så stort, og vi kom nesten 50 personer inn der på en gang. Det ble trangt, men taket løftet seg da vi sang! Det vi ikke visste, var at det var en mann der som feiret sin 70-årsdag. Koret dro i gang bursdagssang til mannen og ga ham en cd i gave fra oss. Han ble helt rørt – og hadde nok ikke regnet med dette når han hadde innbudt til et rolig lag med 4-5 gjester. Dette vil nok bli husket!

Legg inn en kommentar